Ontspannen trail met Rennen op gevoel

  

Zondagmiddag 6 september 2020 hebben Henk en ik ontzettend genoten van onze mooie Kennemerduinen. 

Wij waren van plan om deze dag een heel rustige lange duurloop te gaan doen. Trailschoenen aan gedaan, want vandaag kiezen we voor een onverhard pad. 

Bij Bleek en Berg gestart met de rode route. Al snel roken we de heerlijke naaldenlucht van het bos. Lekker rennen langs de Oosterplas , over de Starreberg en plots stonden we in het midden van een schapenkudde.

Natuurlijk zijn we gestopt en zijn we gaan zitten/ liggen bij de schapen. Luisterend naar het geluid wat ze maken als ze eten en hun geur opsnuivend kwam er een schaap aan gelopen die heel graag wilde knuffelen. Heerlijk om met een schaap te knuffelen.

Na de knuffelsessie wilde het schaap met ons meelopen. Jammer voor het knuffelschaap, maar we moesten nog zo’n 9km rennen. Dat zou een beetje teveel zijn voor het schaapje. 

Afscheid genomen en na nog geen km stonden we oog in oog met de Schotse Hooglanders. Nee, geen knuffels nu.

Van lekker door rennen kwam het de eerste km’s niet echt door alle mooie ontmoetingen met de bewoners van onze duinen.

Bij Parnassia aan Zee zijn we even van de route afgeweken, want het strand overslaan als je er toch heel dichtbij bent, kunnen wij niet.

Op de terugweg naar Bleek en Berg zagen we nog een vos bij het ‘hobbit bosje’. Helaas een schuwe en sluwe vos, want we kregen hem niet op de foto. Jammer voor jullie, maar wij hebben dit beeld opgeslagen in ons hoofd.

Ik spotte ook iets bijzonders: paddenstoelen die uit de poep van Schotse Hooglanders groeien. Heb je dat weleens gezien?

Na 12 km en 1,5 uur lekker banjeren door de duinen kwamen we weer bij de start plek aan.

Onze bovenkamer was gevuld met mooie ontmoetingen, beelden en geuren van alles wat wij onderweg zijn tegen gekomen. Alle andere dingen die onze bovenkamers zaten, waren lekker naar de achtergrond gegaan. Ook dat was ons doel voor vandaag.

Geheel ontspannen zijn we naar huis gefietst.

Tip: De rode route bij Bleek en Berg is 11,5 km bijna geheel onverhard rennen over mooie paadjes. Doordat dit een ‘lange route’ is door de duinen is deze iets rustiger dan de kortere routes. Je kan natuurlijk ook starten bij Parnassia aan Zee.

De dag na onze trail heeft Brenda de rode route ook gerend, omdat ze door ons verhaal zo enthousiast is geworden. Haar verhaal is op Instagram te zien, maar bij onze foto's zie je alvast een klein stukje☺Tof dat we andere mensen op deze manier enthousiast krijgen.


Wil je een keer proeven van ‘Rennen op gevoel’ met Bianca? Dat kan!

Meld je dan aan via de website of stuur mij een berichtje. Bellen mag natuurlijk ook ☺ 

 

 

  Rode routejpg

Lekker knuffelenjpglief schapiejpgEven ontspannen bij de schapenJPGMooie hoornsjpgKonikpaarden op de duinjpgEven de zee zien horen en voelenJPGKalme zeejpgHier ruikt het zo lekker naar dennennaaldenjpgRust en schoonheidjpgDuindoorn vol met besjesjpgPaddenstoelen in poepjpgSpeelterrein even spelenJPGStukje van Brenda nav ons enthoustiaste verhaaljpg