Swimrun training Oosterplas

17 augustus 2019

Eigenlijk moesten we vandaag het marathonschema week 7 training 5 (5km easy) aanhouden, maar we hebben een swimruntraining gedaan in onze mooie Kennemerduinen met alle gear.

Dit keer mèt sokken in onze Vivobarefoot swimrunschoenen die de blaren helpen voorkomen. Tenminste, dat hopen we, want de vorige swimrun hebben we dus letterlijk barefoot in onze schoenen heel veel grote blaren gekregen. Gelukkig zijn we er nu achter dat sokken dragen in deze schoenen helpt om blaren te voorkomen. Weer iets geleerd.

Vandaag ook voor het eerst met een lijn ( elastieken koord ) gerend en gezwommen. Dat is een hele ervaring. Je kan elkaar helpen met rennen door de vlotte loper voor te laten rennen, zodat hij/ zij de wat minder vlotte loper vooruit kan trekken. Echt waar! Het is een voordeel voor allebei op dat moment. Met zwemmen is het handig om niet verstrikt te raken in het koord. De vlotte zwemmer neemt de leiding en zorgt voor de richting en de minder vlotte zwemmer kan hier ook weer zijn voordeel mee doen door hem/ haar te volgen.

Wat bij ons vooral belangrijk bleek te zijn is dat je alles goed op elkaar afstemt en dat het samenwerken en genieten van de swimrun en omgeving belangrijker was dan de snelheid. We kwamen op de Starreberg nog een gezin tegen en zij vroegen zich af waar wij mee bezig waren. Zij dachten dat het triatlon was, maar we hebben uitgelegd wat swimrun is. Ze hadden ons al zien zwemmen en daarna meteen weg zien rennen bij de Oosterplas ( heerlijke plas om mee te beginnen als swimrun je iets lijkt). De moeder heeft leuke foto’s van ons gemaakt op de berg.

En o ja, neem ook vooral de tijd om al je spullen die je nodig hebt bij elkaar te zoeken en je aan te kleden voor de hele happening, want het kost veel tijd.

We begrijpen nu al die blije foto’s op instagram en facebook van mensen die ook aan swimrun doen, want je wordt er gewoon superblij ( en tussendoor ook ongemerkt fit) van. Op naar onze volgende uitdagingen: sprint-triatlon Ouderkerk en een sprint-triatlon in en om de Bosbaan en natuurlijk de Berenloop op Terschelling: onze eerste marathon!


swimrun training 17 augustus 2019 3JPG