Spaarne, Haarlem

Team BH 

Swimrun Nederland is een idee van Henk en Bianca Vermeulen uit Haarlem. Team BH zwemt, rent en fietst al een paar jaar samen. Op instagram kun je onze sportavonturen volgen. Graag stellen wij ons aan je voor.

borstcrawl zwemmen Swimrunjpg

Henk Vermeulen

In de jaren 90 van de vorige eeuw heb ik na de middelbare school acht jaar mijn passie voor (vin-)zwemmen gecombineerd met een baantje als badmeester in een zwembad. Het was een geweldige tijd waarin ik veel geleerd heb over zwemmen en trainen. Tijdens mijn sportcarrière groeide ik binnen het zwembad in functie en verantwoordelijkheid. In 2000 kocht ik mijn eigen zwemschool in Haarlem, zwemschool 't SpaarneHuys.  Zwemles geven aan kinderen en volwassenen vind ik superleuk om te doen. Het is dankbaar werk, maar het voelt eigenlijk nooit als 'werk'.  Ik ben geen toptrainer voor wedstrijdzwemmers die naar de olympische spelen willen, maar ik kan je wel leren hoe je een goede borstcrawl zwemt.  
Zelf leer ik ook nog wekelijks bij tijdens de zwemtrainingen van de triatlon. Beter leren zwemmen blijft mij uit dagen. 

rennen op gevoel in de duinen 2jpgBianca Vermeulen 

In mijn jeugd heb ik aan turnen, twirlen, windsurfen, skeeleren en vinzwemmen gedaan. Hardlopen vond ik altijd saai. Een gymleraar zag dat ik talent voor hardlopen had, maar ik moest er toen niets van weten. Ik zit bijna nooit stil en houd ervan om in de natuur te sporten. Alleen, met een maatje of met een groep,  ik vind dat allemaal leuk. Als ik door de bossen ren, sta ik regelmatig stil om te genieten van omgeving. Ik maak vaak foto's onderweg. 

Tot 2017 slokte mijn werk, gezin en huishouden bijna al mijn tijd en energie op. Momenten van ontspanning waren er nauwelijks. Omdat ik burn out klachten kreeg, heb ik mijzelf de volgende vragen gesteld: wat vind ik belangrijk, waar krijg ik energie van, waar haal ik voldoening uit en waar word ik gelukkig van?

Ik trok mijn hardloopschoenen aan en ging naar buiten. Het begon met 1 km en dat was best pittig. Voorzichtig breidde ik de afstand uit. Ik voelde na 20 minuten hardlopen dat ik in een plezierige en ontspannen flow kwam. Vanaf dat moment vond ik het superfijn om te gaan rennen. Al was het maar een klein rondje. Ik werd er ontspannen van en dat niet alleen. Ik werd geestelijk en lichamelijk sterker. 

Inmiddels heb ik meerdere afstanden gerend. Van 5 km tot en met de marathon. Ik heb ervaringen opgedaan die ik graag wil delen. Volwassenen en kinderen helpen hun doelen te verwezenlijken, geeft mij voldoening. Ik ga graag samen met je over de finish!

Sinds november 2019 mag ik mijzelf hardlooptrainster noemen. Na het behalen van twee certificaten ( Running instructor 1 en 2) bij EFAA met als docent  Aart Stigter, kan ik gaan starten met 'Rennen op gevoel' . De naam geeft weer hoe ik mijn loopjes doe.