Een loopgroep speciaal voor kinderen van 10- tot en met 17 jaar.  

Ben jij iemand die niet zo snel op een sport gaat, maar wel lekkerder in zijn vel wil zitten? Dan is deze relaxte loopgroep echt iets voor jou!

Met de Rennen op gevoel methode houd ik altijd rekening met jouw niveau en hoe jij je voelt op die dag. Heb je bijvoorbeeld een langdurige blessure of een ander lichamelijk iets waardoor je niet naar een sportclub kan? Wil je in een gezellige en kleine groep sporten? Dan zou je wel met ons mee kunnen doen. Ik pas de training altijd aan naar wat er op die dag mogelijk is voor jou. Ik zal je motiveren om mee te doen, maar ik zal je nooit verplichten om een oefening bijvoorbeeld 10 of 20 keer te doen. We bekijken samen wat jouw lichaam op die dag aankan. Ben je iemand die een doel voor ogen heeft met hardlopen? Dan zou je ook mee kunnen doen. Ook voor jou pas ik de opdrachten dan aan, zodat jij werkt aan je eigen doel.

 'Rennen' klinkt misschien wat pittig, maar de training bestaat uit meerdere dingen.

We wandelen, slenterrennen, joggen en rennen over het gras en de wandelpaden in het Schoterbos. In de zomermaanden kunnen we weleens in de duinen gaan trainen. Dan kan je meteen even een frisse duik nemen in de Oosterplas na je training ☺.

Tijdens de training werken we aan onze looptechniek met verschillende oefeningen. We doen ook spierversterkende oefeningen, zodat je lichaam sterker wordt. Wist je dat hardlopen heel veel met een juiste ademhaling te maken heeft? Daarom doen we ook ademhalingsoefeningen. En elk mens heeft een sterkere kant ( voorkeurskant) in zijn lichaam. Ben je bijvoorbeeld rechts, dan is die kant van jouw lichaam beter ontwikkeld en dus sterker. Door balansoefeningen zorgen we ervoor dat je ook je wat minder sterke kant gaat oefenen, zodat je aan beide kanten even sterk gaat worden. Naast al deze oefeningen doen we ook mindfulness - en ontspanningsoefeningen. Al deze oefeningen gebeuren individueel, maar soms ook in tweetallen of meer. Je leert op deze manier je eigen lichaam beter aanvoelen en je zal een betere lichaamscoördinatie ontwikkelen. Hierdoor kan je dus beter en sneller gaan rennen.

Tijdens de training genieten we ook heel erg van de natuur en frisse lucht. We staan soms even stil bij de dingen die we zien en tegenkomen op ons pad. Op die manier hebben we al heel veel klavertjes vier gevonden in de cooling down periode van de training. We kletsen graag over allerlei onderwerpen. Dat maakt de training gezellig en op die manier kunnen er vriendschappen gaan ontstaan.

Na afloop drinken we in de koude maanden een kopje thee en in de warmere maanden water.

Na de training ga je altijd blij, ontspannen, vol ervaringen en een beetje vermoeid naar huis.

 

Ren je nu nog niet, maar zou je dit wel op een leuke, relaxte en juiste manier willen leren in een klein groepje met leeftijdsgenoten? Wil je graag op een ontspannen manier met je conditie en geest bezig zijn in de buitenlucht?

Meld je dan aan voor een eerste gratis training.

Vind je het erg leuk na je eerste training? Dan kan je met een 12 rennenkaart nog 12 keer mee trainen.